Index Vakbarát Hírportál

Belgiumban is megszűnik a járványügyi veszélyhelyzet

2022. március 4., péntek 20:16

Belgiumban hétfőtől megszűnik a járványügyi veszélyhelyzet, amely a koronavírus-járvány megfékezésére két évvel ezelőtt bevezetett korlátozások legtöbbjének feloldását jelenti.

A korlátozások feloldásának értelmében ezentúl nem lesz szükség az oltási igazolványokra, a maszkhasználat pedig csak a tömegközlekedésen, a kórházakban és a repülőtereken marad kötelező – jelentette be Alexander De Croo belga miniszterelnök pénteken.

Alexander De Croo elmondta: a járványügyi korlátozások feloldását az tette lehetővé, hogy a fertőzések és az kórházi kezelések száma folyamatosan csökken az országban. Az intenzív osztályokon koronavírus-fertőzéssel ápolt betegek száma is csökken.

Tájékoztatása szerint pénteken utoljára ülésezett a járványügyi intézkedésekért felelős belga konzultációs bizottság, amely egyebek mellett eltörölte a koronavírus elleni védettséget bizonyító oltási igazolványok belgiumi használatát, azokra kizárólag külföldi utazás esetében lesz szükség.

Mint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány mérséklődése miatt Magyarország kormánya feloldja a járványügyi korlátozások döntő többségét – jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a március 3-i Kormányinfón

Az egészségügyi veszélyhelyzetet viszont fenntartják, részben a kormány cselekvőképessége, részben a hatodik hullám veszélye miatt. 

Rovatok