Index Vakbarát Hírportál

Zelenszkij: Soha nem lesz horogkereszt a földünkön

2022. március 7., hétfő 11:43

Volodimir Zelenszkij szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök az egész emberiséget akarja elpusztítani. Az ukrán elnök arról is beszélt, hogy már az ország újjáépítési tervein dolgoznak.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét megszólalt egy videóban, amelyben elmondta, hogy Ukrajna sosem akarta ezt a háborút, sosem akartak megölni senkit, de vissza kell vágniuk, hogy az ellenséget kiűzzék az országukból és az életükből – írja a Sky News.

El kell viselnünk azt, amit egyetlen európai nemzetnek sem kellett az elmúlt hetven évben

– közölte az ukrán elnök, hozzátéve, hogy beszélt Boris Johnson brit miniszterelnökkel, Emmanuel Macron francia elnökkel, Andrzej Duda lengyel elnökkel és Mario Draghi olasz miniszterelnökkel is.

A partnereinkkel folytatott tárgyalásaink, megbeszéléseink tisztességesek: ha tovább romlik a helyzet, újabb szankciókat kell bevezetni a béke megteremtése érdekében

– mondja Zelenszkij, aki szerint be kell vezetni az Oroszországból származó olajra vonatkozó embargót, és ha valaki elveszti az eszét, akkor meg kell szabadulni a félelemtől és el kell felejteni az üzleti ügyeket.

Nem lesz horogkereszt ukrán földön,
ahol már az újjáépítési terveken dolgoznak

Harcolni kell az embertelen gonoszság ellen, amely magát az emberiséget akarja elpusztítani

– utalt Vlagyimir Putyin orosz elnökre Zelenszkij, aki békét szeretne Ukrajnában, és nem tudja, mennyi halálesetnek kell még megtörténnie, hogy több támogatást kapjanak, például repülőgépeket, hogy erősebbek legyenek a harcokban. Ez nemcsak Ukrajna érdeke, hanem az egész világé is.

Az ukrán elnök arról is beszélt, hogy már az ország újjáépítési tervein dolgoznak, amelyeket a győzelem után rögtön meg is kezdenek.

Sok ember van Ukrajnában, aki képes küzdeni a hazánkért, a szabadságunkért, a nemzeti zászlónkért. Ukrajna és a terror teljesen más fogalom. Soha nem lesz horogkereszt a földünkön

– mondta Zelenszkij, aki arról is beszélt, hogy nem felejtik el a történteket, mindenkit megbüntetnek, aki szörnyűségeket követett el a háborúban, és eljön az ítélet napja az orosz csapatok számára a szándékos emberölések miatt.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, percről percre frissülő hétfői cikkünket itt találja.

(Borítókép: Volodimir Zelenszkij 2022. február 25-én. Fotó:  Presidency of Ukraine / Handout / Anadolu Agency via Getty Images)

Rovatok