Index Vakbarát Hírportál

Súrolja a 80 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma az Amerikai Egyesült Államokban

2022. március 11., péntek 08:08

A tengerentúlon több mint 965 ezren veszítették életüket a kór miatt. A Covid–19 több mint hatmillió ember életét követelte már.

Már több mint 453 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban. A halálos áldozatok száma meghaladta a hatmilliót, közölte a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek, írta az MTI.

A hivatalos adatok szerint a koronavírus az Amerikai Egyesült Államokban okozta a legtöbb, csaknem 80 millió megbetegedést, a kórban 965 ezren veszítették az életüket.

Indiában 42 millió a fertőzöttek száma, 515 ezren lelték halálukat a Covid19 miatt. Brazíliában 29 millió fertőzöttről és 654 ezer halálos áldozatról tudnak.

Franciaországban 23 millióan betegedtek meg a kórban, és mintegy 141 ezer beteg életét követelte a kór. Az Egyesült Királyságban megközelítette a 20 milliót a fertőzöttek száma, és 163 ezren haltak bele a betegségbe.

Rovatok