Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a hajléktalanokra vadászó maszkos lövöldözőt

2022. március 15., kedd 15:22

A maszkos lövöldözőként elhíresült elkövető kilenc nap alatt ötször csapott le hajléktalan áldozataira New Yorkban és Washingtonban. A támadásokban ketten életüket vesztették. A rendőrség őrizetbe vette a támadásokkal gyanúsított férfit.

Véget ért a rémálom, letartóztatták a hajléktalanok meggyilkolásával gyanúsított maszkos lövöldözőt. A washingtoni rendőrkapitányság emberei mindössze két nappal azután fogták el a támadásokkal gyanúsított férfit, hogy több államra kiterjedő elfogatóparancsot adtak ki ellene – szúrta ki a New York Post

A washingtoni rendőrkapitányság 55 ezer dolláros (18,5 millió forintos) nyomravezetői díjat ajánlott fel, és újabb fotókat tett közzé kedden, ez pedig láthatóan működött. A gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel gyanúsított férfit néhány órával a bővebb információ közzétételét követően elfogták. 

A maszkos lövöldöző ámokfutása még március 3-án indult, akkor, majd öt nappal később is egy éppen alvó hajléktalant lőtt meg az utcán. A két megtámadott férfi túlélte a támadást, azonban a fegyveres ezek után sem állt le. Mindössze egy nappal a második esetet követően egy tűzhöz riasztották a tűzoltókat és a mentőket, akik a helyszínre érve egy összeégett sátrat találtak, benne egy holttesttel. Az elhunytat a sátor kigyulladását megelőzően megkéselték és meg is lőtték.

Az eseteket követően a támadó még kétszer csapott le New Yorkban a kora reggeli órákban. A módszerek mindegyik esetnél hasonlók voltak, így a hatóságok hamar kizárták, hogy elszigetelt támadásokról lenne szó. Az utcai kameráknak köszönhetően végül sikerült képet kapni a bűncselekményeket fekete ruhában és arcot elfedő maszkban elkövető férfiról, aki nem tartja tovább rettegésben a Washingtonban és New Yorkban élőket.

Rovatok