Index Vakbarát Hírportál

A helyi közösségek emberek százainak az életét mentették meg Ausztráliában

2022. március 16., szerda 16:51

Az ausztrál kormányfő szerint a kimentési folyamatot hatékonyabbá kell tenni. Sydney külvárosaiból negyvenezer embert kellett evakuálni az elmúlt napokban.

Ausztráliában sok árvízkárosult dühös, mert szerintük a hatóságok nem gondoskodtak róluk időben, ezért szomszédok, ismerősök révén menekülhettek csak ki elárasztott otthonukból. A hivatalos adatok szerint az áradások 22 ember életét követelték a keleti parton, írta a Sky News. A helyi közösségek emberek százainak halálát akadályozták meg.

Az ausztrál kormányfő Új-Dél-Wales tartományba látogatott el, ahol négy ember veszítette életét. Scott Morrison azt mondta, garantálni kell, hogy a mentőalakulatok gyorsabban avatkozhassanak be egy ilyen szituációban. A helyreállítási munkában segédkező katonák számát hétszázról 2500-ra emelték szerdán Új-Dél-Wales északi részén.

Queensland tartományban 13 ember lelte halálát az árvízben, több mint húszezer otthont és gazdasági épületet lepett el a víz. 

Sydney-ből, Ausztrália legnépesebb városából az elmúlt napokban negyvenezer embert kellett evakuálni a külvárosi lakosok közül.

Rovatok