Index Vakbarát Hírportál

Újabb országnak adományozott vakcinát Magyarország

2022. március 17., csütörtök 07:32

Szijjártó Péter kiemelte a segítséget, amelyet Vietnám adott a járvány idején.

Kevesebb mint három hét alatt a harmadik vakcinaadomány-szállítmányt indítja útnak Magyarország Délkelet-Ázsia irányába. Thaiföld és Kambodzsa után most Vietnámba indul segítség, ezúttal 156 ezer adag AstraZeneca-oltóanyag formájában – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter bejegyzésében úgy fogalmazott: „A barátok a bajban sem felejtik egymást, ezért hálával gondolunk a vietnámiak segítségére, amikor a világjárvány első hulláma során maszkokkal, arcvédő pajzsokkal és gyorstesztekkel segítették a magyar védekezést.”

A partnerség jegyében mi előbb felszabadítottunk és értékesítettünk 400 ezer AstraZeneca-vakcinát a vietnámi kormánynak, majd további 100 ezer adag oltóanyagot adományoztunk az országnak

– közölte a tárcavezető, hozzátéve: a mostani szállítmánnyal együtt már 656 ezer ember vehet fel Magyarországról szerzett oltást Vietnámban.

Szijjártó Péter posztja végén megjegyzi: Magyarország már közel ötmillió adag oltóanyaggal segítette a védekezést összesen 18 országban, hogy globálisan is csökkenjen az újabb variánsok kialakulásának veszélye.

Rovatok