Index Vakbarát Hírportál

Vlagyimir Putyin részvétét fejezte ki Kínának, miután lezuhant egy utasszállító

2022. március 21., hétfő 20:40 | aznap frissítve

Vlagyimir Putyin orosz elnök és kollégája, Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök is őszinte részvétét fejezte ki a kínai államnak, miután egy 133 embert szállító repülőgép hétfőn lezuhant egy dél-kínai tartományban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, lezuhant egy belföldi kínai utasszállító repülőgép hétfőn egy dél-kínai tartományban. A fedélzetén 133 utas tartózkodott, azonban az áldozatok száma még nem ismert, mivel a mentési munkálatok még folyamatban vannak. 

A TASS orosz állami hírügynökség közleménye szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét fejezte ki az ország vezetőjének, Hszi Csin-ping kínai elnöknek. 

Kérjük, fogadják őszinte részvétünket a Kunmingból Kantonba tartó járat utasainak és személyzetének halála miatt. Oroszország népe osztozik azok gyászában, akik családtagjaikat és barátaikat veszítették el ebben a tragédiában

– mondta Putyin egy üzenetben, amelyet hétfőn tettek közzé a Kreml honlapján. Az elnök mellett Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök is kifejezte részvétét kollégájának, Li Keqiang kínai miniszterelnöknek.  

Osztozunk a barátságos kínai nép gyászában és fájdalmában. Arra kérem Önt, hogy közvetítse az együttérzést és az együttérzés szavait e szörnyű tragédia áldozatai családjainak és barátainak

– mondta Misusztyin.

Rovatok