Index Vakbarát Hírportál

Cseh védelmi miniszter: Sajnálom, hogy fontosabb az olcsó olaj, mint az ukránok vére

2022. március 25., péntek 21:07

Nem jön a V4-ek budapesti találkozójára a cseh védelmi miniszter, mert nem akar a magyarországi választási kampány része lenni.

Jana Černochová cseh védelmi miniszter Twitteren jelentette be, hogy nem vesz részt személyesen a V4-ek védelmi minisztereinek budapesti találkozóján. Bejegyzésében arról ír, hogy Magyarországon jövő héten választások lesznek, és nem helyes, hogy része legyen a kampánynak. 

Mindig is a V4-et támogattam, és nagyon sajnálom, hogy a magyar politikusoknak fontosabb az olcsó orosz olaj, mint az ukránok vére

– fogalmazott a cseh védelmi miniszter. 

A lengyel kormánypárt vezetője, Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök-helyettes – aki Orbán Viktor régi szövetségesének számít – sem elégedett azzal az állásponttal, amelyet a magyar kormány képvisel az orosz–ukrán háborúban. Jaroslaw Kaczynski bővebben nem fejtette ki álláspontját, mint fogalmazott, megvárja, hogy mi lesz majd a választások után.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy döntsön az orosz szankciókról, és engedje át a fegyverszállítmányokat Ukrajnába. 

Folyamatosan figyelemmel kísérjük  az orosz–ukrán háború eseményeit, pénteki percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

Rovatok