Index Vakbarát Hírportál

Évekkel később talált rá halottnak hitt gyermekére egy édesanya

2022. március 27., vasárnap 06:02

Hat év után talált rá halottnak hitt gyermekére egy édesanya, aki úgy tudta, újszülött gyermeke bent égett a házban.

1997-ben gyulladt ki a háromgyermekes édesanya háza, két nagyobb gyermekét sikeresen kimenekítette, a legkisebb, az akkor még újszülött kislányáért, Delimarért is visszament a házba, sérülései és a rengeteg füst miatt azonban nem találta meg. A helyszínelők végül azt közölték: a 10 napos csecsemő valószínűleg bent égett a házban.

A Blikk beszámolója szerint az édesanya, Luz Cuevas 2003-ban egy születésnapi ünnepségre kapott meghívást, ahol a gyermekek között felfigyelt egy hatéves Aliyah nevű kislányra, aki szerinte nagyon hasonlított rá és saját gyermekeire. Oda is hívta magához a kislányt azzal az ürüggyel, hogy rágó ragadt a hajába, és segít neki kiszedni azt. Így az anyuka megtudta szerezni a kislány pár hajszálát. 

A hajszálakat DNS-vizsgálatnak vetette alá, ami megállapította, hogy Aliyah az ő halottnak hitt kislánya. Az eredményekkel vádat emelt a kislány édesanyaként bemutatkozó nő, Carolyn Correa ellen. 

Később kiderült, hogy a nő a tűzeset napján látogatta meg a családot, majd az ott maradt táskájára hivatkozva visszament, magához vette az újszülöttet és felgyújtotta a családi házat. Carolyn Correa mindezt azért tehette, mert mentálisan nem tudta feldolgozni, hogy saját gyermeke halva született. Valószínűleg ezért rabolhatta el a kislányt, akit évekig sajátjaként nevelt. A nőt végül harminc év börtönbüntetésre ítélték. 

Rovatok