Index Vakbarát Hírportál

Pokolgépes merénylet Kolumbiában, egy gyermek meghalt

2022. március 28., hétfő 08:46

Pokolgép robbant fel Kolumbiában egy rendőrőrsnél a hétvégén, a robbanásban egy gyermek meghalt, és 35-en megsebesültek – jelentette be Claudia López bogotái polgármester.

Diego Moleno védelmi miniszter közlése szerint a pokolgépet egy bőröndben helyezték el, és mobiltelefonnal robbantották fel a főváros déli részében. A közelben azonban éppen gyermekek játszottak, és a robbanás közülük is többet megsebesített.

A halálos áldozat egy 12 éves fiú, de egy ötéves kislány is válságos állapotban van. A robbanóeszköz két rendőrt is megsebesített, az ő állapotuk stabil.

Egy hónapon belül ez már a második merénylet volt abban a körzetben rendőrposztok ellen.

A hatóságok tetemes jutalmat tűztek ki minden nyomravezető információért. Iván Duque államfő is kinyilvánította együttérzését a sebesültekkel, illetve a halálos áldozat családjával. 

Bár a kormány és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) baloldali gerillaszervezet hat éve békemegállapodást kötött ugyan, de az országban az utóbbi időben ismét fokozódott az erőszak a FARC-ból a békekötés miatt kivált gerillák, illetve más bal- és jobboldali fegyveres csoportok tevékenysége miatt.

(Borítókép: Pokolgép robbant fel Kolumbiában egy rendőrőrsnél 2022. március 27-én. Fotó: Handout / MINISTERIO DE DEFENSA DE COLOMBIA / AFP)

Rovatok