Index Vakbarát Hírportál

Hatvan autó ütközött össze az autópályán, többen meghaltak

2022. március 29., kedd 08:11

Több tucat autó ütközött egymásba az Egyesült Államokban, egy pennsylvaniai autópályán hétfőn, a hatóságok közlése szerint a tömegbalesetben legalább hárman meghaltak és tíznél többen megsérültek.

Legalább három ember meghalt egy tömegbalesetben a 81-es autópályán a Pennsylvania államban található Schuylkill mellett. A balesetben 60 autó volt érintett, a szerencsétlenség következtében komoly tűz ütött ki – közölte a CBS.  

A megyei halottkém megerősítette a három halálesetet, és hozzátette, hogy ez a szám valószínűleg még növekedni fog. Legalább három kamion gyulladt ki, a tűz pedig számos járműre átterjedt. 

A helyszínelés jelenleg is tart, a tömeges karambolt a helyszíni beszámolók szerint egy váratlan hóförgeteg okozta, amely jelentősen rontotta a látási viszonyokat.

(Borítókép: Mentők és tűzoltók a Pennsylvania állambeli Minersville közelében történt tömeges karambol helyszínén 2022. március 28-án. A tömegbalesetben legkevesebb hárman életüket vesztették és tíznél többen megsérültek. Fotó: MTI/AP/Republican-Herald/David McKeown)

Rovatok