Index Vakbarát Hírportál

Négymilliárd eurós piac nyílhat meg Németországban a marihuána legalizálásával

2022. április 3., vasárnap 06:06

A kannabisz legalizálása volt az egyik első intézkedés , amiről a német koalíciós tárgyalásokon a pártok megegyeztek.

Amint elfogadják az erről szóló törvényeket, egy évi négymilliárd eurós piacot nyitnak meg, amitől az állam komoly adóbevételt remél. Emiatt Németországban egyre többen, és egyre nagyobb összegekkel vágnak bele a marihuánatermesztésbe – írja a 24.hu.

A Deutsche Welle riportjában Jürgen Neumeyer (Kannabiszipari Egyesület) arra emlékeztetett, hogy régebben a kannabisz betiltásától azt remélték, hogy az majd leállítja a fogyasztást. Ez a számítás nem igazolódott be. A mostani legalizálás viszont legális bevételeket és új munkahelyeket teremthet. Nagy most az eufória azoknál, akik ebben a szektorban akarnak vállalkozást indítani. 

Mennyire könnyű egy kannabiszcéget alapítani?

A Drezda melletti Demecan céget három egyetemi barát alapította, és mindenüket arra tették fel, hogy egy tökéletes kannabisztörzset termesszenek gyógyászati célokra. A betakarításig nagyjából száz nap telik el, az első három hét során a növény mérete 3-4 naponta megduplázódik.

Ezek a kannabisznövények akkorára nőnek, mint a karácsonyi fenyők.

Ez annak köszönhető, hogy az épületgépészeti rendszerük egyenletesen biztosítja számukra a páratartalmat és a hőmérsékletet. Így tudnak ekkorára nőni anélkül, hogy a penész megtámadná őket. Ez a környezet rovarírtóktól és nehézfémektől mentesen évi huszonöt betakarítást tesz lehetővé. Ez komoly előnyt fog jelenteni ennek a cégnek a rekreációs marihuánapiacon, de így is időbe fog telni, amíg a 20 millió eurós befektetés megtérül. Becslések szerint a Demecan céget egy négymilliárd eurós német piac várja majd.

Németországban mindenki termeszthet magának marihuánát, háztartásonként 3-4 növényt engedélyez a kormány. Neumeyer biztos abban, hogy hazájában virágozni fog a kannabiszipar, a feketepiac pedig középtávon már kifulladhat. A termesztők szent meggyőződése, hogy ez a növény jobbá teszi a világot. 

Rovatok