Index Vakbarát Hírportál

Túl kicsi hamburger miatt perelték be a Burger Kinget

2022. április 5., kedd 13:55

Egy ügyvéd azzal vádolja a Burger Kinget, hogy ételei nagyobbnak tűnnek a hirdetésekben, mint a valóságban.

A napokban egy dél-floridai ügyvéd nyújtott be egy csoportos keresetet, amely szerint a Burger King megtévesztette a vásárlókat azzal, hogy reklámjaiban sokkal nagyobbnak tüntette fel hamburgereit a valóságnál.

A keresetbe azt is beleírták, hogy a Burger King 2017 szeptemberében kezdte „eltúlozni” a fotókon látható ételek méretét.

Anthony Russo, a floridai ügyvéd által képviselt felperesek szerint a Whopper képeken és videókon 35 százalékkal nagyobb, mint a valóságban, és kétszer annyi húst tartalmaz, mint amennyit valójában beletesznek. Russo egy hasonlattal is élt az ügyben, miszerint

ha valaki egy járművet szeretne eladni, és hirdetést rak fel az internetre, akkor elvárható tőle, hogy ne Photoshoppal javítsa ki az autó hibáit. Lehet, hogy jobb színben tünteti fel így, és a kereslet is megnő, de félrevezeti a jövőbeli vásárlókat. Ez az alapja az ilyen pereknek.

A kereset tanúként idéz több, ételkritikus YouTube- és Twitter-felhasználót is, akik szintén panaszkodtak rendeléseikre.

Az Egyesült Királyság reklámhatósága 12 évvel ezelőtt már beidézte a céget, amiért a hamburgerek magassága és vastagsága „lényegesen kisebb” volt, mint amit reklámoztak.

A Russo által benyújtott kereset pénzbeli kártérítést és olyan bírósági végzést követel, amely kötelezi a Burger Kinget arra, hogy hagyjon fel megtévesztő reklámjaival. 

A gyorséttermi lánc vezetősége nem reagált még a megkeresésekre – írta meg az NBC.

Rovatok