Index Vakbarát Hírportál

Közel 100 fenyegetést kapott a Handel Aviation egy összeesküvés-elmélet miatt

2022. április 8., péntek 11:01

Az összeesküvés-elmélet szerint a légitársaság pilótái váltották ki az Ausztrália keleti partvidékén pusztító árvizeket.

Az interneten terjedő álhírek szerint a Handel Aviation pilótái özönvízszerű esőt zúdítottak az új-dél-walesi Lismore városára március 31-én azzal, hogy valamilyen anyagot juttattak a felhőkbe, írja meg az AFP francia hírügynökség.

Az egyik széles körben megosztott üzenet a Handel Aviation egyik pilótájának számlájára írta az ítéletidőt, aki állítólag egy Cessna 210N Centurion (VH–JIL) típusú géppel fecskendezett valamiféle anyagot a felhőkbe az áradások sújtotta területek fölött. Az üzenetet az említett gép repülési útvonalát még Alice McCall ausztrál divattervező is megosztotta.

A Handel Aviation üzemeltetője, Mark Handel április hetedikén hamisnak nevezte az interneten keringő híresztelést, és hangsúlyozta, hogy

az összeesküvés-elmélet középpontjában álló repülőgép azzal a céllal indult útnak, hogy légi felvételeket készítsen a NearMap ausztrál térképészeti cégnek.

Hiszen őket bízták meg azzal, hogy térképezze fel az áradások sújtotta területeket a biztosítók és a segélyszolgálatok számára, írta meg az MTI a NearMap megerősítése alapján.

Mark Handel kijelentette, 

a magyarázat ellenére a légitársaság számos durva fenyegetést kapott. Az egyik például így hangzott: »Megvan a pilóták neve, rólad is tudjuk, hol laksz, és fizetni fogsz ezért.«

Rovatok