Index Vakbarát Hírportál

Egy szexuális viszony miatt mondott le a norvég védelmi miniszter

2022. április 9., szombat 20:14

A norvég védelmi miniszter lemondott a posztjáról, miután nagy port kavart egy nála jóval fiatalabb lánnyal létesített szexuális viszonya. A nő elmondása szerint olykor a férfi irodájában is létesítettek nemi kapcsolatot, amikor az energiaügyi miniszter volt.

A norvég kormány szombaton bejelentette, hogy lemondott a norvég védelmi miniszter, miután kiderült, hogy éveken át viszonya volt egy nála jóval fiatalabb nővel – számolt be az MTI. 

Rossz döntéseket hoztam, és maradéktalanul bocsánatot kérek, amiért a cselekedeteim megnehezítették mások életét

– jelentette ki a 68 éves Odd Roger Enoksen kicsivel az előtt, hogy Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnök helyeselte a döntését. 

A volt védelmi miniszter még 2005-ben került kapcsolatba az akkor tizennyolc éves gimnazistával, akivel a fővárosban találkozott, amikor a lány az osztályával ott járt egy iskolai kiránduláson. A diákok meglátogatták a norvég parlamentet, és találkoztak Enoksennel is, aki akkor ötvenéves parlamenti képviselő volt.

Az iskolai kirándulás után a politikus és a gimnazista kapcsolatban maradtak, amely később állítólag igen szoros viszonnyá alakult. A napjainkban harmincas éveiben járó nő elmondta, hogy több alkalommal is találkoztak a férfi irodájában, és elmondása szerint egyes találkozókon szexuális aktus is történt. A férfi akkor energiaügyi miniszter volt. 

(Borítókép: Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnök (k), Odd Roger Enoksen norvég védelmi miniszter (b) és Anniken Huitfeldt norvég külügyminiszter sajtóértekezletet tart az ukrajnai helyzetről Oslóban 2022. február 24-én. Fotó: Heiko Junge / MT / EPA / NTB)

Rovatok