Index Vakbarát Hírportál

Késsel támadt egy izraeli katonára, lelőtték a palesztin nőt

2022. április 11., hétfő 07:42

Lelőttek egy izraeli katonára támadó palesztin merénylőt vasárnap a ciszjordániai Hebronban – közölte az izraeli sajtó a helyi hatóságokra hivatkozva. A tájékoztatás szerint a palesztin nő egy késsel támadt a katonára, aki könnyebb sebet kapott.

Izraelben az utóbbi két hétben tizennégy ember vesztette életét terrortámadásokban. A zsidó állam további merényletektől tart az iszlám böjti hónap (ramadán) alatt.

A biztonsági erők szintén Ciszjordániában lelőttek egy másik palesztin nőt, aki a felszólítás és figyelmeztető lövések ellenére megközelítette őket. Az izraeli sajtó szerint ez a nő fegyvertelen volt.

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap számolt be arról, hogy Nabluszban mintegy száz palesztin behatolt a zsidó hagyomány szerint a bibliai József sírját rejtő épületbe, ahol gyújtogattak, romboltak, és összetörték a sírhely köveit.

Az izraeli hadsereg vasárnapról hétfőre virradóra már második éjjel tartott razziákat és vett őrizetbe terrortevékenységgel gyanúsított palesztinokat Ciszjordánia északi részén, Szamariában, Dzsenin és Nablusz környékén a csütörtök esti, három emberéletet kioltó tel-avivi merénylet után – számolt be az MTI.

Rovatok