Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a New York-i metróban történt lövöldözés gyanúsítottját

2022. április 13., szerda 22:21

Elfogták a New York-i metróban kedden elkövetett lövöldözés feltételezett elkövetőjét. Az elfogásról a város polgármestere számolt be – adta hírül az MTI.

Az amerikai nagyváros rendőrfőnökének tájékoztatása szerint a Frank R. James néven azonosított feltételezett elkövetőt Manhattanben vették őrizetbe egy lakossági bejelentés alapján.

Az egyik New York-i kerületi ügyész bejelentése szerint a férfi ellen tömegközlekedési eszközön elkövetett terrorizmus címen indítanak eljárást. Amennyiben elítélik, akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Az elkövető indítékát viszont továbbra sem lehet tudni, de nincsenek arra utaló nyomok, hogy kapcsolatban állt volna bármilyen terrorszervezettel.

Helyi idő szerint reggel fél kilenc körül nyitott tüzet az elkövető a Sunset Parkban, a 36. utca és a 4. sugárút sarkán lévő metróállomáson. A New York-i tűzoltóság (FDNY) azt állította, hogy füst miatt érkezett hívás az állomásról, amire reagáltak, és a helyszínre érkezve több lőtt sebesültet találtak. A támadás indítéka egyelőre nem ismert.

(Borítókép: Frank James, a brooklyni metró lövöldözés gyanúsítottja 2022. április 13-án. Fotó:  REUTERS/Andrew Kelly)

 

Rovatok