Index Vakbarát Hírportál

Erdőtűz tombol Új-Mexikó és Colorado államban, többen meghaltak

2022. április 14., csütörtök 20:22

Számos épületet, köztük legalább 150 lakóházat égetett föl az Új-Mexikó államban fekvő Ruidoso falura is átterjedő erdőtűz. Többeket kellett evakuálni otthonukból, két ember életét vesztette.

A szárazság és az erős széllökések miatt folyamatosan terjed az erdőtűz az Egyesült Államok középső és déli részén, Coloradóban és Új-Mexikóban. A már 21,8 négyzetkilométer területen elterjedt tűz okát még vizsgálják, de folyamatosan evakuálják a térségben élőket  közölte Laura Rabon, a Lincoln Nemzeti Erdő szóvivője.

Miután a tűz helyenként csillapodni látszott, a helyi hatóságok azonnal nekiláttak az érintett területek átfésülésének, így találtak rá a faluban két holttestre. Az idős házaspárra otthonukon kívül leltek rá, és minden jel arra mutat, hogy a tűz okozta a halálukat.

Új-Mexikó déli részeiről folyamatosan érkeznek adományok a katasztrófa áldozatai számára, miközben a hatóságok azon dolgoznak, hogy szállást találjanak a lakóhelyük elhagyására kényszerülteknek. Ruidosóban utoljára 2012-ben pusztított nagyobb erejű erdőtűz, amely egy villám következtében alakult ki, és 181 négyzetkilométeren több mint 240 lakóházat tett tönkre.

Rovatok