Index Vakbarát Hírportál

Élő állatokat rakott fagyasztójába egy férfi

2022. április 15., péntek 21:12

Állatkínzással vádolnak egy arizonai férfit, miután 183 döglött kutyát, nyulat, madarat és más állatot találtak a fagyasztójában, köztük olyanokat is, amelyek nyilvánvalóan élve kerültek oda − közölték a hatóságok.

Mohave megye rendőrei és állatfelügyeletének munkatársai 2022. április 3-án találták meg az állatokat egy garázs fagyasztójában, miután egy nő bejelentette, hogy a 43 éves Michael Patrick Turland nem adta vissza a neki tenyésztésre kölcsönadott kígyókat  közölte közleményében a seriff hivatala.

A fagyasztó egy olyan házban volt, amelyet Turland korábban bérelt Golden Valley-ben, Arizona nyugati részén − közölte az AP hírügynökség

A lefagyasztott állatok között voltak kutyák, teknősök, gyíkok, madarak, kígyók, egerek, patkányok és nyulak – áll a közleményben.

Több állatról testhelyzetük alapján úgy tűnt, hogy élve fagyasztották le őket. A seriff hivatala szerint „egy nagy méretű fagyasztóládában” tartották őket.

A ház tulajdonosa a jelentések szerint takarítás közben fedezte fel a fagyott állatokat, miután Turland és felesége elhagyta az ingatlant. A tulajdonos ezután kapcsolatba lépett a nővel, aki értesítette a rendőrséget.

Kihallgatásakor Turland végül elismerte, hogy néhány állat még életben volt, amikor a fagyasztóba helyezte őket

− áll a közleményben.

A férfit 94 rendbeli állatkínzással gyanúsítják. 

Rovatok