Index Vakbarát Hírportál

A feleség és szeretője tervelhette ki egy érsemjéni férfi meggyilkolását

2022. április 15., péntek 13:59

Még tavaly decemberben tűnt el a romániai Érsemjénben élő V. István, akit családja Románia mellett Magyarországon is kerestetett. A 45 éves férfi holtteste végül a napokban került elő egy mezőn Érmihályfalva mellett a földből.

A Főtér beszámolója szerint a férfi meggyilkolását valójában felesége tervelhette ki szeretőjével együtt, aki egyben a férfi közeli női rokona. V. István eltűnését éppen a felesége jelentette a rendőrségnek.

A nyomozók információi alapján a feleség negyvenezer lejt fizethetett egy korábban többszörösen elítélt érmihályfalvi bűnözőnek, hogy csalja ki egy erdőbe a férjét, majd ölje meg és ássa el.

Az előkerült holttesten több késszúrást, illetve ütésnyomot is azonosítottak a hatóságok. Egyúttal az is feltűnt, hogy a feleség gyakran változtatja meg a vallomását. Végül a sokadik kihallgatás után azt állította, hogy önvédelemből meglökte a férjét, aki ezután beverte fejét a padlóburkolatba, a holttestét pedig a Körösbe dobta.

A rendőrök, csendőrök és búvárok korábban napokig kutattak a holttest után az ügyészek koordinálásával. Az áldozat unokatestvére végül beismerte a gyilkosságot és azt is, hogy elásták a férfit.

A tettes férfi és a két nő beismerte a gyilkosságot, előzetes letartóztatásuk kérvényezése folyamatban van. Amennyiben bűnösnek találják őket, életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.

Rovatok