Index Vakbarát Hírportál

Több mint száz kígyót tartott otthon, ez lett a veszte

2022. április 15., péntek 14:59

A hivatalos orvosi vizsgálat szerint kígyómarás okozta annak a 49 éves marylandi férfinak a halálát, aki összesen 124 kígyót tartott a házában.

Az NBC News szerint a hatóságok korábban nem tartották valószínűnek, hogy a férfi halálát az egyik kígyója okozta volna, mivel az összes állat biztonságosan el volt zárva. Emiatt halálának pontos okával kapcsolatban kétségek merültek fel. A szerdán lezárult vizsgálat azonban megállapította, hogy kígyóméreg okozta a férfi halálát.

A 49 éves férfi összesen 124 kígyót, köztük jó néhány illegális példányt tartott a házában úgy, hogy a szomszédok többsége még csak nem is tudott róla. Voltak köztük csörgőkígyók, kobrák, fekete mambák, sőt még egy több mint négy és fél méteres burmai piton is.

Hogy ezek közül melyik ölte meg a férfit, nem derült ki. Az sem világos, hogy a férfit pontosan hogy marhatta meg az állat, mivel a házban talált összes kígyó gondosan, biztonságosan el volt zárva. A férfi halála után a szakértők elszállították az állatokat a házból.

Rovatok