Index Vakbarát Hírportál

Paul Auster író fia ellen vádat emeltek, miután túladagolta a 10 hónapos kislányát

2022. április 17., vasárnap 16:16

Daniel Austert emberöléssel vádolták meg, miután az orvosszakértő megállapította, hogy a kislánya halálának oka fentanil és heroin túladagolása volt – közölte a brooklyni rendőrség.

Egy 10 hónapos brooklyni kislány fentanil és heroin kombinációjától halt meg, és 44 éves apját, Daniel Austert – a híres regényíró, Paul Auster fiát – vádolták meg a gyerek halála miatt – írja a New York Times.

A kislányt, Ruby Austert november 1-jén találták eszméletlenül a brooklyni Park Slope-ban, a Bergen Streeten lévő otthonában, és a kórházban halottnak nyilvánították. Az orvosszakértői hivatal később megállapította, hogy a gyerek „akut kábítószer-mérgezésbe” halt bele.

Austert a kerületi ügyészséggel való egyeztetés után emberöléssel és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg. 

Az orvosszakértői hivatal a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a baba hogyan került kapcsolatba a gyógyszerekkel.

1996-ban Daniel Auster kisebb szerepet játszott egy hírhedt éjszakai gyilkossági ügyben, amelyben a klub promótere, Michael Alig és egy bűntársa megöltek és feldaraboltak egy drogdílert, és a Hudson folyóba dobták a holttestét. Auster 1998-ban bűnösnek vallotta magát a dílertől ellopott 3000 dollár birtoklásában, és próbaidőre ítélték. A gyilkosságban viszont nem volt érintett.

Rovatok