Index Vakbarát Hírportál

Véres csapást mértek Harkivra

2022. április 19., kedd 18:00 | aznap frissítve

Az oroszok kedden Harkivot bombázták a területi önkormányzat vezetője szerint, a támadásban heten meghaltak. Az ukránoknak fegyverre van szükségük, különben nem tudják felvenni a harcot.

Oleh Szinehubov, a harkivi területi önkormányzat vezetője arról számolt be, hogy az orosz hadsereg Harkivot bombázta kedden.

Az orosz megszállók 35-40 kilométer távolságból rakéta-sorozatvetővel lőtték Harkiv több körzetét

– közölte Oleh Szinehubov, egyúttal felszólította a város lakosságát, hogy ne hagyják el a menedékhelyeket, és ne gyülekezzenek nagyobb csoportokba a fokozódó bombázás miatt.

A harkivi Saltivka lakónegyedet ért támadásban heten meghaltak, és hárman megsebesültek – közölte az AP.

Szünet nélkül lövik a civil lakosságot. Az elmúlt néhány napban az oroszok bombázása került középpontba. Másfél nap alatt 15-en haltak meg, és több mint ötvenen megsebesültek

– mondta Igor Terekov, Harkiv polgármestere a CNN-nek.

Ukrajna nem tud megfelelő választ adni a támadásokra

Björn Stritzel, a Bild tudósítója két felvételt is megosztott arról a Twitter-oldalán, hogy milyen pusztítást végzett a támadás a városban.

Stritzel szerint az egyik ukrán parancsnok azt mondta neki hétfőn, hogy most leginkább nehéztüzérségi fegyverekre és rakéta-sorozatvetőkre van szükségük, hogy megvédjék magukat.

A mostani támadás a bizonyítéka, hogy Ukrajna jelenleg nem tud megfelelő választ adni az orosz támadásokra

– írta  Stritzel.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, keddi percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.  

(Borítókép: Két ember meghalt, tizennyolc ember pedig megsebesült az ukrán Harkov városában 2022. április 16-án egy orosz rakétatámadás után. Fotó: Sergey Bobok / Afp)

Rovatok