Index Vakbarát Hírportál

Új, háromezer négyzetméteres magyar nagykövetség épül a török fővárosban

2022. április 19., kedd 13:30

Egyre nagyobb a jelentősége a magyar–török együttműködésnek. Ehhez több ember és nagyobb nagykövetség kell. Kezdődik az új, 3000 négyzetméteres nagykövetségi épület építése Ankarában – írta Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a török kollégájával, Mevlüt Cavusogluval Ankarában tartott közös sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy akik nyitott szemmel figyelik a világpolitikát, azok számára egyértelmű Törökország politikai és gazdasági súlyának és szerepének folyamatos növekedése. 

Majd hozzátette, ez felértékeli a kétoldalú kapcsolatokat, ami még több feladatot jelent a magyar diplomácia számára a következő időszakban.

A még több feladat pedig még több embert igényel, és ha többen fogunk itt dolgozni, akkor több helyre lesz szükség, ezért egy új nagykövetségi épületet építünk

– mondta Szijjártó Péter.

A magyar és a török külügyminiszter napközben közösen tették le Magyarország új ankarai nagykövetségi épületének alapkövét is, ahol Szijjártó Péter hangsúlyozta, minisztersége kezdete óta megduplázták az országban szolgáló magyar diplomaták számát, és ez a folyamat folytatódni fog.

Az új épület 3000 négyzetméternyi irodaterületet foglal majd magában, hogy az ott dolgozók „méltó, az együttműködés fejlődését lehetővé tévő módon láthassák el hazánk képviseletét” – fogalmazott a miniszter.

Rovatok