Index Vakbarát Hírportál

Veszélyben vannak a családi nyaralások

2022. április 22., péntek 15:16

A British Airways több száz járatát törölte, köztük amerikai és távol-keleti utakat.

Újabb veszélynek vannak kitéve a családi nyaralások, miután a British Airways (BA) több száz járatot szüntetett meg szeptemberig. A légitársaság több ezer utazót érintve csökkentette az Egyesült Államokba és a Távol-Keletre induló járatok számát.

A British Airways alig több mint három hét alatt már több mint ezer járatot törölt.

Az érintett útvonalak közé tartozik a Londonból Berlinbe, Dublinba, Genfbe, Párizsba, Stockholmba, Athénba és Prágába tartó járat.

A brit légitársaság csak a tegnapi és a szerdai nap folyamán több mint kétszáz járatot törölt, ami becslések szerint húszezer utast érint. A BA főnöke, Sean Doyle eredetileg belső üzenetben közölte a dolgozókkal, hogy a járatokat a jövő hónap végéig törlik, részben a munkaerőhiány miatt. Tegnap azonban kiderült, hogy a légitársaság a Heathrow és Miami közötti járatok felét törli, és június 4-től szeptember 7-ig napi egy-egy járatra csökkenti a járatok számát.

A Miami felé és onnan induló napi járatot az American Airlines veszi át.

A BA az ügyfeleknek küldött e-mailben elnézést kért.

A légitársaság leállította a hongkongi és tokiói járatokat, tegnap pedig azt közölte, hogy

szeptemberig Hongkongba, októberig pedig Tokióba nem indulnak járatok.

Egyelőre nem világos, hogy a nyár folyamán hány további BA-járatot szüntetnek meg. Azok az utasok, akiknek törölték a járatát, teljes pénzvisszatérítésre jogosultak, vagy a légitársaságnak egy másik járatra kell átfoglalnia őket, amelynek felszállási ideje a törölt járatéhoz a lehető legközelebb van.

A Daily Mail szerint a légitársaság a járvány idején több ezer munkahelyet szüntetett meg.

Rovatok