Index Vakbarát Hírportál

Újabb lövöldözés az Egyesült Államokban, a támadó öngyilkos lett

2022. április 23., szombat 09:51

Washington északnyugati részén lövöldözés történt. A támadásban négyen megsérültek, az elkövető meghalt.

Meghalt a férfi, akit a Washington északnyugati részén történt péntek esti lövöldözéssel hozott összefüggésbe az amerikai rendőrség. A hírt Robert Contee, Washington fővárosi rendőrségi osztályának vezetője közölte, azonban a támadó személyazonosságát nem hozta nyilvánosságra. 

A hatóság szerint a feltételezett támadó akkor hajtott végre öngyilkosságot, amikor behatoltak a lakásába. A rendőrség nem keres másik gyanúsítottat. 

Az osztályvezető azt is elmondta, hogy a behatolást követően hat fegyvert – köztük több kézifegyvert, puskát és lőszert – találtak, ám a rendőrség egyelőre nem tudja, mi lehetett a lövöldöző indítéka, és azt sem gondolja, hogy rajta kívül más is részt vett volna az ámokfutásban. 

Mesterlövész-típusú beállítás volt állvánnyal együtt. Ennek a személynek nyilvánvalóan az volt a célja, hogy megölje és megsebesítse közösségünk tagjait

– mondta Contee, hozzátéve, minden arra utal, hogy véletlenszerűen választotta ki áldozatait. 

Az amerikai hatóságok korábban egy bizonyos Raymond Spencert után érdeklődtek, ugyanis a 23 éves fiú egy olyan videót töltött fel az internetre, amelyen látható, hogy a lövöldöző tüzet nyit az Edmund Burke Iskolára – számolt be a CNN.

Rovatok