Index Vakbarát Hírportál

Robbanás volt egy orosz bányában, többen meghaltak

2022. április 23., szombat 10:36

Elrendelték az Orenburgban történt bányabaleset kivizsgálását, amelynek keretében megállapítják annak okait és körülményeit. Az eset miatt 88 embert evakuáltak, három ember pedig meghalt.

 Robbanás történt az oroszországi Orenburgban, a kazah határtól nem messze, egy bányában. A robbanás 1,2 kilométeres mélységben történt, a Gaj cink- és rézbányakomplexumában. Az eset következtében hárman meghaltak – közölte a területi ügyészség szombaton.

Az előzetes adatok szerint szombaton 8 óra 50 perc körül a bányában robbanás történt 1,2 kilométer mélységben. Hárman meghaltak

– áll a közleményben. A minisztérium tájékoztatása szerint Ruszlan Medvegyev, a régió ügyésze elrendelte az ügy kivizsgálását, amelynek keretében megállapítják annak okait és körülményeit. Az előzetes információk arra utalnak, hogy nem tartották be a bányászati és robbantási műveletekre vonatkozó biztonsági előírásokat.

A TASZSZ tájékoztatása szerint a halottak holttestén külső sérülés nem történt.

A regionális ügyészség jelentése szerint 88 dolgozót evakuáltak, akik már amúgy is távozni készültek, mert a műszakjuk véget ért.

Korábban a mentőszolgálat egyik forrása számolt be a robbanásról. Az előzetes információk arra utalnak, hogy nem tartották be a bányászati és robbantási műveletekre vonatkozó biztonsági előírásokat. A gaji bánya Oroszország egyik legnagyobb rézkitermelő létesítménye.

Rovatok