Index Vakbarát Hírportál

Túl sok bírságot szabott ki, kirúgták a kalauzt

2022. április 24., vasárnap 18:53

Francesco Bonannót azzal vádolta meg egy olasz vasútvállalat, hogy „szokatlan buzgalommal” terrorizálja az utasokat, amiért rekordmennyiségű, ötezer bírságot szabott ki karrierje alatt. A bíróság azonban nemrég kimondta, hogy vissza kell venni az alkalmazottat.

Az olasz bíróság kimondta, hogy jogtalanul bocsátották el az ötezer bírságot kiszabó olasz vonatvezetőt, Francesco Bonannót – számolt be a Guardian. A Trenitalia vasútvállalat 2017-ben azért bocsátotta el a férfit, mert túl sok panasz érkezett az elégedetlen ügyfelektől, ami körülbelül 10 000 euróba (3,7 millió forintba) került a vállalatnak a bírságok visszatérítése miatt. 

A 61 éves vasúti dolgozót azzal vádolták, hogy „terrorizálta” az utasokat azzal, hogy néhány év alatt rekordszámú bírságot osztott ki, miközben a Trenitalia vonatainak jegyeit ellenőrizte. Bonanno minden szabálysértést figyelembe vett, amikor megbírságolta az utasokat, mert jegy nélkül szálltak fel a vonatra, mert nem bélyegezték le a dátumot, vagy mert nem megfelelő útvonalon utaztak.

A férfi jogi útra terelte az ügyet, majd hivatalosan is visszatért a munkába, miután a legfelsőbb bíróság kimondta, hogy vissza kell venni a vállalathoz. A bíróság úgy jellemezte a kalauzt, mint aki „szokatlan buzgalommal” dolgozott, ugyanakkor úgy ítélte meg, hogy a férfi csak a munkáját végezte.

Ügyvédje, Lucio Spampatti elmondta, még soha nem hallott olyanról, hogy valakit azért rúgtak volna ki, mert túl sokat dolgozik. Bonanno egyébként nem gondolja, hogy könyörtelen lett volna, ugyanakkor elismerte, hogy rekordmennyiségű bírságot szabott ki: 

Nem vagyok fejvadász, de a munkában szükség van a szigorra, és biztosítanom kell, hogy minden utas érvényes jeggyel utazzon. Az utasok szeretnek engem. 

Rovatok