Index Vakbarát Hírportál

Öt medvét találtak egy ház alatt Kaliforniában

2022. április 25., hétfő 21:17

Egy medvecsaládot fedeztek fel egy kaliforniai ház alatt, miután a ház lakója hónapokon keresztül nem vett tudomást az onnan kiszűrődő „horkolásszerű zajokra”. Arrafelé a faszerkezetes házak ritkán vannak alápincézve, a talaj és a földszint között van egy nagyjából másfél méteres szabad tér, amely „pont elegendő” volt ahhoz, hogy az állatok átteleljenek.

A ház tulajdonosa elmondta: úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja a zajokat, azoknak ugyanis „egyszerűen semmi értelmük nem volt”. A szomszédok úgy gondolták, hogy ők is csak képzelődnek − írta meg a CNN

Amikor a medvék április közepén felébredtek téli álmukból, a zaj még hangosabbá vált. A bérlő ekkor hívta ki a területen élő medvék védelmével foglalkozó, Bear League nevű nonprofit szervezetet, hogy nézzenek körül a ház alatt.

Ők találták meg az öt fekete medvét, egy anyaállatot és négy bocsát. Ann Bryant, a szervezet vezetője a lapnak elmondta, hogy az állatok még valószínűleg december elején vackolták be magukat. A zajokat az okozta, hogy a medvék horkoltak és forgolódtak álmukban.

A medvék ilyenkor nem alszanak túl mélyen, inkább csak kábultak, vagy el vannak tompulva

− közölte Bryant.

Rovatok