Index Vakbarát Hírportál

Sorra fordítanak hátat Vlagyimir Putyinnak a barátai

2022. április 27., szerda 18:04

Kezdenek a saját barátai is hátat fordítani Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Oleg Tinkov és Oleg Vlagyimirovics Gyeripaszka orosz vállalkozók után most Dmitro Firtas ukrán oligarcha fejezte ki ellenszenvét az orosz invázióval szemben.

Vlagyimir Putyin ellen fordult egy ukrán oligarcha, aki a Kreml segítségével szerezte vagyonát – számolt be a Sky News. Dmitro Firtas milliárdos azt mondta, hogy az orosz vezető nem győzhet Ukrajnában.

Soha nem fog győztesen kijönni. Bármi is történik, Oroszország veszíteni fog

– mondta. Firtas az orosz földgáz eladásával szerzett vagyont, és most egy amerikai rendőrségi ügy ellen küzd, ahol összeesküvés és megvesztegetés vádjával néz szembe. Az elmúlt nyolc évben házi őrizetben volt.

A vagyonos Firtas arra figyelmeztette Putyint: „Itt az ideje, hogy abbahagyjuk. Nem lesz orosz győzelem. Minél tovább tart a háború, annál rosszabb lesz az orosz népnek, nem csak az ukrán nép fog szenvedni.”

Az elmúlt időszakban több oligarcha is kifejtette a véleményét az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban. Oleg Tinkov orosz vállalkozó például „őrült háborúnak” nevezte Moszkva ukrajnai „mészárlását”. Oleg Vlagyimirovics Gyeripaszka szintén a háború befejezésére szólított fel Oroszországot.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, szerdai percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

Rovatok