Index Vakbarát Hírportál

Egy régi bombát vittek volna haza szuvenírnek, kitört a pánik az izraeli reptéren

2022. április 29., péntek 07:28 | aznap frissítve

Bombariadót okozott Izrael fő repülőterén egy amerikai család, amikor megmutatták a biztonsági ellenőröknek a Golán-fennsíkon tett látogatásuk során talált gránátot.

A Jewish Press beszámolt arról, hogy egy amerikai család Golán-fennsíki kirándulása során az egyik gyermekük által talált bombát magukkal vitték, amelyet aztán szuvenírként akartak hazavinni. Amikor a repülőtéren a poggyászfeladásnál megmutatták, a biztonságiak evakuálásra szólították fel az egész területet – írja a Guardian.

A közösségi médiában terjedő videón látható, amint pánikba esett utasok szétszóródnak a Tel-Aviv melletti Ben Gurion repülőtér indulási csarnokában csütörtökön. Az izraeli repülőtéri hatóság közölte, hogy egy férfit kórházba szállítottak sérülésekkel, amelyeket akkor szenvedett, amikor a csomagszalagon keresztül próbált menekülni.

A repülőtéri hatóság közölte, hogy a család a biztonsági személyzet kihallgatása után felszállhatott a járatra, és a biztonságiak mindent rendben találtak. Izrael, ahol kifejezetten magas szintű a légi közlekedés biztonsága, az 1967-es és 1973-as háborúk során háborúzott Szíriával a Golán-fennsík miatt.

Rovatok