Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan Budapestre jöhet az izraeli külügyminiszter

2022. április 29., péntek 08:49

Telefonon egyeztetett izraeli kollégájával Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A magyar miniszter Szlovéniába utazik.

A tervek szerint hamarosan Budapestre látogathat az izraeli külügyminiszter, Yair Lapid. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek reggel Szlovéniába indult. A reptérre menet a miniszter telefonon egyeztetett izraeli kollégájával.

Látjuk a közel-keleti térség biztonságára leselkedő veszélyeket, az erőszakos cselekményeket, és reméljük, hogy ezek kezelése sikeres lesz, mert az ukrajnai háború mellé nem kellenek újabb biztonsági kihívások a szomszédságunkban

– írta közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Szijjártó Péter. Hozzátette, hogy arról is biztosította a kollégáját, hogy Izrael továbbra is számíthat Magyarország támogatására a nemzetközi politikai fórumokon. Véleménye szerint ugyanis „ebben a helyzetben minden eddiginél nagyobb szükség van a korrekt, tiszteleten alapuló együttműködésre”.

Szijjártó Péter Szlovéniába indult, ahol a hétvégén eldőlt, hogy a következő négy évben ismét Horváth Ferenc képviseli a muravidéki magyarokat a ljubljanai parlamentben.

Rovatok