Index Vakbarát Hírportál

A brazil elnök lehülyézte Leonardo DiCapriót

2022. április 30., szombat 11:34

Jair Bolsonaro brazil elnök visszavágott Leonardo DiCapriónak, miután a hollywoodi színész és környezetvédő arra biztatta az ország fiataljait, hogy szavazzanak ellene az idei választásokon.

Brazília az Amazonas és más, az éghajlatváltozás szempontjából kritikus ökoszisztémák otthona − írta Leonardo DiCaprio csütörtökön a Twitteren − írta meg a BBC

Ami ott történik, az mindannyiunk számára fontos, és a fiatalok szavazása kulcsfontosságú az egészséges bolygó érdekében történő változás előmozdításában

− tette hozzá.

Bolsonaro, aki csökkentette a környezet védelmére vonatkozó törvényeket, meglehetős szarkazmussal válaszolt.

Köszönöm a támogatást, Leo! Nagyon fontos, hogy minden brazil szavazzon a közelgő választásokon. Népünk el fogja dönteni, hogy meg akarja-e tartani szuverenitásunkat az Amazonasra vonatkozóan, vagy inkább a külpolitika iránt érdeklődő külföldi idiótákra hallgat

− írta válaszában az elnök. 

Bolsonarót széles körben kritizálták kormánya környezetvédelmi politikája miatt, és azzal vádolták, hogy lehetővé tette az erdőirtás felgyorsítását a régióban.

A természetvédők azzal vádolják az elnököt, hogy szemet huny afelett, hogy a farmerek és fakitermelők a világ legnagyobb esőerdejének számító Amazonas vidékén irtják az erdőket.

Az ország vezetője gyengítette a terület környezetvédelmi védelmét, és azzal érvelt, hogy a kormánynak a szegénység csökkentése érdekében ki kell aknáznia a területet.

(Borítókép: Jair Bolsonaro és Leonardo DiCaprio. Fotó: Dia Dipasupil/FilmMagic / Getty Images Hungary / REUTERS/Adriano Machado/File Photo)

 

 

Rovatok