Index Vakbarát Hírportál

Óriási botrány az Aldinál, filmjükben a gyermekvállalás nagy szívás

2022. május 2., hétfő 10:31 | aznap frissítve

Óriási botrányt kavart az Aldi Nord legújabb kisfilmje, amelyben idegen élősködőhöz hasonlítják a fejlődő magzatokat. Az Aldi reagált a botrányra. A videó már nem elérhető.

„Szerintem a gyermekvállalás nagy szívás” – állítja az Aldi Nord vállalat legújabb videójában Theo, aki Ida Marie-val beszélget, miközben vegán tofut főznek. A videó jelenleg nem érhető el a YouTube-on.

Nem szeretem a paradicsomot és nem szeretem a gyerekeket

– mondta Ida, amin Theo nagyot nevet. A Híradó szerint Ida azt is elmondja, hogy már nyolcéves korában tudta, hogy nem fog szülni. Számára a terhesség gondolata is borzasztó, és az abortusz támogatói szerint is parazita a meg nem született gyermek.

A fejtegetésből az is kiderült, hogy a meg nem született gyerekek szerintük „idegen lények, amelyek táplálkoznak egy női testből kikelés előtt”.

A botrányra az Aldi Nord Twitter oldalán így reagált: Anélkül, hogy állást foglalnának, szándékosan adnak teret a műsorban a különböző nézőpontoknak és véleményeknek társadalmi kérdésekben. Az Aldi mindenkinek szól, és ezt a videónak is tükröznie kell – írták.

A Magyarországon is jelenlévő Aldi, az Aldi Magyarország egy másik cégcsoport, az Aldi Süd tagja, nincs kapcsolatuk az Aldi Norddal.

(Borítókép: A német Aldi diszkont 2021. február 27-én. Fotó: LEON KUEGELER / AFP)

Rovatok