Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a lakosság tesztelése Pekingben

2022. május 2., hétfő 07:25

Tovább folytatódik a lakosság koronavírus-tesztelése Pekingben, miután a város lakosainak nagy részét a múlt héten már három körben is tesztelték – adta hírül az MTI.

Az alacsony esetszám ellenére a kínai fővárosban a munka ünnepéhez kapcsolódó, április 30-tól május 4-ig tartó munkaszünet idején a város nagy részén további két körben tesztelik a lakosságot.

A munkaszünet idején továbbá a városban található közösségi helyekre, többek között parkokba, üzletekbe és szállodákba, valamint a tömegközlekedésre csak 48 órán belül készült, negatív vírusteszttel engednek embereket.

A város vezetése erre az időszakra a helyszíni kiszolgálás felfüggesztését rendelte el a vendéglátóhelyeken, amelyek csak kiszállításra vehetnek fel rendeléseket. 

A munkaszünetet követően május 5-től hetente egyszer kell teszteltetniük magukat a pekingi lakosoknak.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai alapján több mint 300 ezren fertőződtek meg koronavírussal az elmúlt 24 órában. 

(Borítókép: Helyi lakosok sorban állnak egy koronavírus-tesztállomáson 2022. április 29-én Pekingben, Kínában. Fotó: Hou Yu/China News Service via Getty Images)

Rovatok