Index Vakbarát Hírportál

Annyira megverték a szurkolókat, hogy kórházba kerültek

2022. május 4., szerda 16:27

Az Eintracht Frankfurt szurkolóinak egy csoportja megtámadta a West Ham United néhány drukkerét szerdán, a két csapat csütörtök esti labdarúgó Európa-liga-mérkőzése előtt.

A frankfurti rendőrség közlése szerint az angol együttes szimpatizánsai egy városi szórakozóhelyen gyűltek össze, majd szemtanúk szerint a német klub szurkolói két kisbusszal érkeztek a helyszínre. A tizenöt-húsz, arcát eltakaró Frankfurt-drukker bement a szórakozóhelyre, ahol megtámadta a West Ham-szurkolókat, egyiküket, egy 34 éves férfit könnyebb sérülésekkel kórházba is kellett szállítani.

A rendőrségnek egyelőre nem sikerült azonosítania a kisbuszokat, amelyek közül az egyik biztosan frankfurti rendszámú volt.

A párharc első meccsét múlt csütörtökön a Frankfurt nyerte Londonban 2–1-re. Mindkét csapat azért küzd, hogy több mint negyven év után először szerepelhessen európai kupadöntőben. Az első találkozón a West Ham szurkolói a meccs közben támadták meg Philipp Hofmeister és Tim Brockmeier rádióriportert, ezért a szünetben a két kommentátort más helyre ültették a rendezők.

Az Eintracht Frankfurt–West Ham United Európa-liga-elődöntő visszavágója 21 órakor kezdődik csütörtökön – írja az MTI.

Rovatok