Index Vakbarát Hírportál

A magyar konzulátus alkalmazottja a São Pauló-i metróból kivezetett nő

2022. május 4., szerda 22:06 | aznap frissítve

A magyar konzulátus alkalmazottja az a nő, akit a São Pauló-i metróból vezettek ki a rendőrök, mialatt a tömeg azt skandálta: rasszista. Az esetről a brazil közösségi médiában videók is terjedtek.

V. Ágnes a São Pauló-i metrónál a hét elején került szóváltásba egy színes bőrű utassal, amiből akkora botrány lett, hogy a rendőröknek kellett közbelépni. Többen felvették telefonjukkal az esetet, mikor elvezették a nőt, a dühös tömeg azt skandálta: rasszista. Az erről készült videók a brazil közösségi oldalakon futótűzként terjedtek, az előzményeket nem rögzítették, csak a vitát. 

Állítólag V. Ágnes szólt a metrón mellette ülő brazil nőnek, hogy

vegye le a haját a válláról, mert még a végén elkap valamilyen fertőzést tőle.

Erre a felháborodott utas azt monda rá, hogy rasszista, amikor ezt a körülöttük lévők meghallották, fajgyűlölőnek titulálták a magyar nőt, akit a felbőszült emberek közül a rendőröknek kellett kimenekíteni. 

A brazil média értesülése szerint V. Ágnes a São Pauló-i magyar konzulátus asszisztense, amit a Telex megkeresésére a Külügyminisztérium megerősített:

Külképviseletünk folyamatos kapcsolatban áll és együttműködik a hatóságokkal, a folyamatban lévő eljárásról további tájékoztatást nem adhatunk

– írták arra reflektálva, hogy a helyi rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Rovatok