Index Vakbarát Hírportál

Többen meghaltak egy terrortámadásban Izraelben

2022. május 5., csütörtök 21:13

Legalább hárman meghaltak, és többen megsérültek egy támadásban Izraelben. A két gyanúsított fegyverrel és baltával támadt a járókelőkre.

Legalább három ember meghalt, és négy másik megsebesült egy csütörtöki támadásban az izraeli Elad városában. Mindez az izraeli ünnep, a függetlenség napja vége felé történt. A rendőrség szerint két támadó volt. A hatóságok arra kérték a lakosokat, hogy húzódjanak meg otthon – számolt be a The Jerusalem Post

A sérültek közül kettőt válságos, egyet közepesen súlyos, egyet pedig könnyű állapotban szállítottak kórházakba. Bár a rendőrség még vizsgálja a támadás hátterét, a jelentések szerint két férfi – egyikük fejszével, másikuk fegyverrel – támadt rá emberekre egy park közelében. A város főútvonalain ellenőrző pontokat állítottak fel, miközben a rendőrség helikopterrel kereste a helyszínről menekülő járművet.

Az utóbbi időben egyre nagyobb a feszültség Izrael és Palesztina között. Április 15-én több százan megsérültek, miután összecsapások robbantak ki az Al-Aksza-mecsetnél. Az izraeli rohamrendőrök behatoltak a területre, majd gumilövedékekkel, rendőrbotokkal és kábító gránátokkal próbálták feloszlatni a tömeget. Ez volt egyébként a legjelentősebb erőszakos cselekmény, amióta tavaly hasonló jelenetek miatt összecsapások törtek ki. 

Egyébként Izrael bejelentette, hogy ideiglenesen lezárja a határátkelőt Izrael és a Gázai övezet között a palesztin kereskedők és munkavállalók elől. Az egyetlen gyalogos határátkelőn naponta több ezren járnak át dolgozni Izraelbe a Gázai övezetből. 

Rovatok