Index Vakbarát Hírportál

Véresre verte az idős földművelő férfit egy kutyasétáltató

2022. május 9., hétfő 16:24

Minden ok nélkül sziklával ütötte fejbe a kutyasétáltató férfi a szántóföldön dolgozó hetvenéves gazdát. Azt mondta a gazdának, hogy „ne szántsa fel a gyalogutat”.

A hetvenéves gazdát kórházba szállították, miután egy kutyasétáltató indokolatlan támadása során kővel vágta fejbe, miközben a mezőn dolgozott. Christopher Pine a somerseti mezőt szántotta, amikor egy idegen földet szórt az arcába. A kutyasétáltató férfit Pine arról kérdezte, miért dobálta a földet, mire a kutyasétáltató azt válaszolta, nem akarja, hogy „felszántsa a gyalogutat”.

A földbérlő gazda elmagyarázta, hogy „joga van a mezőt megművelni”, mielőtt tiszta erőből egy követ vágtak hozzá. Ezután a gazdának vér folyt a fejéből, és a felesége, Jane szerint a sérülés megvakíthatta volna, ha „pár centiméterrel arrébb érte volna”.

Elszaladt a kődobáló támadó

Felesége, Jane így írta le az esetet, amikor férje szombaton támadás áldozatává vált a Taunton melletti North Endben, bérelt mezőföldjükön:

Mindenféle provokáció vagy bármi más nélkül ez a gyalogos földdel dobálta meg, amikor elhaladt mellette, ezért megállt, hogy megkérdezze, mi a probléma, hogy megtudja, miért tette. Ezután azt mondták neki, hogy „ne szántsa fel a gyalogutat”, amit persze nem tett meg – ő mindent százszázalékosan helyesen csinál.

A rövid szóváltás során Pine tájékoztatta a férfit arról, hogy joga van megművelni a földet, mire a kutyasétáltató felkapott egy követ, és a gazda fejéhez vágta. Erről felesége elmondta,

ott akkora sziklák vannak, mint az ember tenyere, és a férjem fejéhez vágta, majd elfutott.

Christopher Pine vágásokat szenvedett a feje oldalán, ami erős vérzést okozott. A helyiek a támadás után felháborodásukat és jókívánságaikat fejezték ki. Fia, James Pine megköszönte az emberek kedves szavait, és megnyugtatta őket, hogy már jól van, a sürgősségi osztályon kezelték.

A rendőrség nyomozást folytat a kutyasétáltató férfi ellen, aki a leírás szerint a harmincas évei közepén jár, oldalt és hátul sötét hajjal, de felül kopaszodik. Alacsony testalkatú, rövidnadrágot viselt, és egy szürke staffordshire terrierrel sétált – írja a Daily Mail.

Rovatok