Index Vakbarát Hírportál

Robbantásokat hajtottak végre a Westminster-apátságban

2022. május 9., hétfő 21:05

Bombaszakértők ellenőrzött robbantásokat hajtottak végre Westminsterben, eközben a rendőrség gyanús jármű után kezdett nyomozni, ahonnan egy bombával kapcsolatban érkezett bejelentés.

A tűzszerészek két ellenőrzött robbantást hajtottak végre a Westminster-apátság közelében, miközben a rendőrség egy állítólagos bombariadóról szóló bejelentés miatt nyomozott. A Metropolitan Rendőrség nem sokkal délután 2 óra után kapott bejelentést egy gyanús járműről, ezért kordont és több útlezárást rendeltek el.

Két ellenőrzött robbantást hajtottak végre – erősítette meg a rendőrség három órával az eset bejelentése után. Az incidenst 17 órakor leállították, és a rendőrök feloldották a kordont. Letartóztatásokra nem került sor, a nyomozás folyamatban van.

Korábban a Parlament tér körüli utcákat kordonnal zárták le, így azok a rendőrségi járműveket leszámítva teljesen kihaltak voltak, ami a közösségi médiában megosztott képekből is kiderült.

Egy szemtanú tompa csattanást hallott a Westminster környékén.

Két metróállomás, a Westminster és a St. James metróállomás is zárva volt. Ezeket 17.30 körül nyitották meg újra – közölte a Transport for London.

James Heale, a Spectator magazin újságírója elmondta, hogy a közeli Queen Elizabeth II rendezvényközpontot evakuálták. A Westminster Schoolt, a Westminster fiú-magániskolát is evakuálták az Independent szerint.

Rovatok