Index Vakbarát Hírportál

Hidvéghi Balázs: A baloldal azért vesztett a választáson, mert évek óta a brüsszeli hazugságokat ismételgetik

2022. május 11., szerda 16:17

Magyarországon nagyon világos és egyértelmű döntés született április harmadikán, ezért ideje lenne tiszteletet adni a magyaroknak és felhagyni a vádaskodással – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Facebook oldalán szerdán közzétett videójában, a Magyarország elleni újabb jelentésre reagálva.

A képviselő a videóban elmondta, hogy az Európai Parlament állampolgári, jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) ezen a héten ül össze, ahol „ismét napirenden van egy Magyarországot elítélő jelentés”.

A Tavares-jelentést és a Sargentini-jelentést követően ezt Gwendoline Delbos-Corfield képviselőnő jegyzi, aki – mint Hidvéghi emlékeztetett – néhány hónappal ezelőtt Magyarországon járt egy LIBE-küldöttséget vezetve, „azért, hogy az előre megírt ítéletet otthon megtárgyalja a Soros-szervezetekkel, aztán pedig elmondja, hogy nálunk, Magyarországon, minden milyen borzalmas”.

Most is ilyen helyzet van készülőben, azonban ezekről a jelentésekről, az ezekben foglalt hazugságokról, vádaskodásokról Magyarországon döntés született április harmadikán, méghozzá nagyon-nagyon világos és egyértelmű döntés

– hangsúlyozta Hidvéghi Balázs. Majd hozzátette, a magyarok a választáson „egyértelműen elutasították ezeket a hazugságokat, elutasították a brüsszeli arroganciát, az állandó kioktatást”, valamint azt, hogy Brüsszelből „mindenbe bele akarnak szólni, és innen akarják meghatározni az életünket”.

A baloldal brutális választási vereségének is az egyik fő oka az volt, hogy a baloldali politikusok évek óta mást sem tesznek, csak ezeket a brüsszeli hazugságokat ismételgetik

– fogalmazott az EP-képviselő. „Ideje lenne felhagyni végre ezekkel, ideje lenne tiszteletet adni a magyaroknak és egy új fejezetet nyitni” – fogalmazott Hidvéghi, hozzátéve, hogy amíg ez a változás el nem kezdődik, és „ilyen hazug jelentésekkel állnak elő, addig meg fogjuk védeni Magyarországot és el fogjuk utasítani ezeket a támadó, hazug állításokat”.

Rovatok