Index Vakbarát Hírportál

Nem lehet megállapítani, ki lőtte agyon az Al-Dzsazíra tudósítóját

2022. május 12., csütörtök 10:27

Továbbra is kérdéses, hogy az izraeli hadsereg vagy palesztin fegyveresek lőtték le az 51 éves palesztin újságírót. A két ország egymásra mutogat.

A boncolást végző patológus szerint nem lehet bizonyosan megállapítani, hogy ki lőtte agyon Sirín Abu Aklát, az Al-Dzsazíra hírtelevízió palesztin tudósítóját. Továbbra is kérdéses, hogy az izraeli hadsereg vagy palesztin fegyveresek lőtték le az újságírót.

Az Izraellel fenntartott kapcsolatokért felelős palesztin tisztviselő, Huszein as-Sejk csütörtök reggel bejelentette, hogy nem hajlandók átadni izraeli ballisztikai vizsgálatra a szerdán Dzseninben agyonlőtt, 51 éves Sirín Abu Akla testéből eltávolított lövedéket.

Sejk közölte, hogy a halál körülményeinek kivizsgálását a palesztin hatóság önállóan fogja lefolytatni, majd az eredményt minden érintett féllel, köztük az Egyesült Államokkal is közölni fogják – közölte az MTI. 

Magas rangú izraeli tisztviselők azt közölték a lappal, hogy a lövedék átadásának megtagadása a palesztinokat teszi felelőssé az újságíró megöléséért.

Izrael közös vizsgálatot kért, de jelenleg a palesztinok ezt megtagadják. Akinek nincs rejtegetnivalója, az nem tagadja meg az együttműködést

– közölték az állami szervek. 

Rovatok