Index Vakbarát Hírportál

Dzsenínben újabb tűzharc volt az izraeli katonák és a palesztin fegyveresek között

2022. május 13., péntek 14:53

Súlyosan megsebesült egy izraeli kommandós Ciszjordániában, a dzseníni menekülttábor melletti Brukin falunál egy palesztin körözött őrizetbe vételekor kitört tűzharcban.

Péntek reggel ismét tűzharc tört ki Ciszjordánia északi részén, Dzsenínben egy terroristatevékenységgel gyanúsított palesztin őrizetbe vételénél – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Súlyosan megsebesült egy izraeli kommandós Ciszjordániában, a dzseníni menekülttábor melletti Brukin falunál egy palesztin körözött őrizetbe vételekor kitört tűzharcban. Helikopterrel szállították a haifai kórházba. Az izraeli egység előzőleg körülvette az Iszlám Dzsihád nevű palesztin terrorszervezet egyik helyi tagjának házát, majd lövöldözés kezdődött.

A hírportál értesülése szerint az izraeliek többórás tűzharc után letartóztattak több palesztint. A negyvenéves Daud Zabeidit, a terroristatevékenységért izraeli börtönben fogva tartott Zakaria Zabeidi testvérét hasba lőtték. 

Az Iszlám Dzsihád katonai szárnya arra figyelmeztetett: Izrael viseli a felelősséget Dabai életéért, és súlyos árat fog fizetni, ha a szervezet tagjainak bajuk esik.

Az izraeli erők először hatoltak be a dzseníni menekülttáborba Sirín Abu Akla, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió ismert palesztin újságírónőjének szerdai agyonlövése óta. Dzsenínben lezártak egy területet, hogy kivizsgálják Abu Akla halálát.

Ciszjordánia déli részén, Bét El mellett egy palesztin kőtömbbel megtámadta egy autó vezetőjét, megpróbálta kinyitni a kocsi ajtaját, de egy tartalékos katona rálőve megsebesítette, így meghiúsította a terrorakciót. Az elkövető táskájában kést találtak.

Rovatok