Index Vakbarát Hírportál

Volt gondozó gyilkolta meg az egyéves csecsemőt, akit örökbe akart fogadni

2022. május 17., kedd 20:32

A 38 éves Laura Castle korábban bűnösnek vallotta magát egy egyéves kisfiú meggyilkolásában, aki 2021 januárjában halt meg katasztrofális fejsérülések következtében.

Gyermekbántalmazásért is elítélték a nőt. Kevesebb mint öt hónapja élt Castle-nél a kisbaba, akit örökbe akart fogadni az egykori gondozó. Múlt héten elismerte a Preston Crown Bíróságnak, hogy azért ölte meg a gyermeket, hogy „igazságot szolgáltasson”.

Eredetileg azt állította, hogy a kisfiú halála tragikus baleset volt, leesett a kanapéról, és beverte a fejét a cumbriai Barrow-in-Furnessben lévő otthonában – írja a Sky News. De amikor az esküdtszék a múlt hónapban összeült tárgyalásra, módosította a történetet, és elismerte, hogy megrázta a fiút, miután az nem hagyta abba a sírást a reggelinél.

Azt mondta, hogy a feje a kanapé karfájához csapódott, aztán a baba a térdéről a padlóra esett.

Szándékosan bántotta a csecsemőt

Orvosszakértők szerint a sérüléseket a nő erővel váltotta ki, és valószínűleg a rázásnak és a szilárd felülethez csapódásnak tudhatók be.

Az ügyészek azzal érveltek, hogy a nő azért ölte meg a fiút, mert elvesztette az önuralmát, és azt állították, hogy a kisfiú tarkóját szándékosan egy bútordarabhoz vágta.

A nő tagadta, hogy szándékában állt volna megölni Leiland-Jamest, vagy súlyosan bántalmazni akarta volna őt, de az esküdtek alig több mint két óra alatt elítélték gyilkosságért.

A kisbaba „gondozott gyermek” volt, akit születése óta gondozásba vettek,

mielőtt engedélyezték, hogy 2020 augusztusától leendő nevelőszüleivel éljen. A fiút a cumbriai hatóságok kevesebb mint öt hónappal a halála előtt helyezték el Castle-nél és férjénél, a 35 éves Scott Castle-nél.

Laura Castle tavaly január 6-án hívta a mentőket, és jelentette, hogy a gyermek leesett a kanapéról, megsérült a feje, és nehezen kapott levegőt. A kórházi orvosok azonban aggodalmukat fejezték ki, mivel a sérülések mértéke nem egyezett a nő beszámolójával.

Leiland-James másnap meghalt. Laura Castle azt mondta a rendőrségnek, a családnak és a barátoknak, hogy baleset történt, miközben a férje, aki éjszakai műszakban dolgozott, aludt.

A férjét felmentették

A 35 éves Scott Castle-t nem találták bűnösnek Leiland-James halálának ügyében, és felmentették a gyermekkínzás vádja alól is. Azt mondta, soha nem aggódott amiatt, hogy valami rossz történhet a fiúval, és bízott a feleségében. Laura Castle-t jövő szerdán ítélik el.

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.

Rovatok