Index Vakbarát Hírportál

Kreml: Egy tökéletes vihar közepében élünk

2022. május 17., kedd 11:38

Az orosz vezetés szerint minden adott ahhoz, hogy ellenálljanak a Nyugat szankcióinak. A Kreml szóvivője szerint a Nyugattal való szembenézés „egy olyan világ kialakulásával ér véget, amiben Oroszország hangja hallatszik, és amiben magabiztosan megáll a lábán”.

Kétségtelen, hogy Oroszország „különleges katonai műveletének” minden célja megvalósul – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő. Elmondása szerint a barátai között is vannak olyanok, akik nem értenek egyet a folyamatban lévő eseményekkel, köztük a „különleges katonai műveletnek” nevezett háborúval sem, amelyet jelenleg Ukrajna területén vívnak.

Valóban, nekem vannak olyan ismerőseim és barátaim, akik nem értenek egyet, akik nem értik a történések lényegét. És minden tőlem telhetőt megteszek, hogy meggyőzzem őket

– mondta a Kreml szóvivője. Dmitrij Peszkov megjegyezte, hogy a nyugati országok, köztük az Egyesült Államok hibrid háborút folytatnak Oroszországgal szemben. 

„Mindenünk megvan, hogy ellenálljunk”

„Hibrid háború az, ami most történik, amivel szembe kell néznünk. Ez egy diplomáciai háború, politikai háború, ezek a kísérletek arra, hogy elszigeteljenek minket a világtól, ez egy gazdasági háború” – fogalmazott a szóvivő. Ugyanakkor elmondta, hogy Oroszország megbirkózik a Nyugat konfrontációjával, és „mindene megvan, ami ehhez szükséges”. 

Vannak saját technológiáink, vannak még tartalékok a fejlesztésre. Ezen a területen még sok a tennivalónk

– mondta Peszkov. Hangsúlyozta továbbá, hogy Oroszországnak létre kell hoznia saját televíziós és internetes technológiáit, valamint közösségi hálózatokat, amelyekre az egész világon szükség lesz.

„Pótolnunk kell az importot. Sok mindentől próbálnak megfosztani, de nincs okunk a kétségbeesésre. Abszolút képesek vagyunk mindenre magunk is” – folytatta a szóvivő.

„Minden háború békével ér véget”

Peszkov szerint a Nyugattal való szembenézés egy olyan világ kialakulásával ér véget, amiben Oroszország hangja hallatszik, és amiben magabiztosan megáll a lábán. „Meg vagyok győződve arról, hogy minden háború békével ér véget. És ez a világ olyan lesz, amelyben megszólal a hangunk, ahol jól érezzük magunkat, biztonságban leszünk, és magabiztosan állunk a lábunkon” – emelte ki.

Valójában most a tökéletes vihar körülményei között élünk, ez az a pillanat, amelyikben biztosítanunk kell és meg kell védenünk érdekeinket, hogy jobban, kényelmesebben, stabilabban éljen tovább

– mondta.

Elmondása szerint néha úgy tűnik, hogy „Oroszország léte is jelentős irritációt jelent a kollektív Nyugat számára, és készek bármit megtenni, hogy megakadályozzák, hogy úgy fejlődjünk, ahogyan szeretnénk, és úgy éljünk, ahogyan szeretnénk”.

A mi korunkban lehetetlen a Föld egyhatodát elszigetelni. Nem lehet sem politikailag, sem gazdaságilag, sem diplomáciailag, sem információsan

– hangsúlyozta.

(Borítókép:  Dmitrij Peszkov. Fotó:  MTI / EPA / Jurij Kocsetkov)

Rovatok