Index Vakbarát Hírportál

Részegek randalíroztak a repülőn

2022. május 17., kedd 08:41

A Wizz Air Gatwick repülőtérről Krétára tartó gépén tört ki a balhé, megütötték a pilótát is.

Szemtanúk szerint a harmincas éveikben járó férfiak már a gatwicki beszálláskor sem voltak józanok, a fedélzeten pedig vodkával fokozták a hangulatot. Útközben fenyegették a többi utast és dohányoztak is, erről videót is készítettek az utasok. 

Leszállás után szabadult el a pokol, miután közölték velük, hogy a görög rendőrök letartóztatják őket. A verekedés ekkor tört ki a randalírozók és az őket megfékezni próbálók között. Ekkor ütötték meg a pilótát is. 

A rendőrök az utasokat és a személyzetet is kihallgatták. A visszafelé tartó járatra várakozók csak azt látták, hogy először 12, majd 24 órával kellett eltolni a járat indulási idejét. A kihallgatás elhúzódott, lejárt a személyzet munkaideje, ki kellett adni számukra a pihenőidőt – írta az okosutas.hu

Szakértők szerint az eset következményeiért, így a hosszú késésért a légitársaság nem hibáztatható, viszont az tisztázandó, hogy a láthatóan ittas állapotban lévő utasokat miért engedték fel a gépre, és miért szolgáltak fel nekik alkoholt a fedélzeten is.

A helyzet arra is okot adott volna, hogy megszakítsák a repülést és kényszerleszállást hajtsanak végre a legközelebbi reptéren – írja a simpleflying.com, ahol az utasok által készített videó is látható. 

(Borítókép: Nicolas Economou / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok