Index Vakbarát Hírportál

Begurult a vendég egy firenzei kávézóban, kihívta a rendőrséget az árak miatt

2022. május 19., csütörtök 15:57

Ezereurós pénzbírsággal sújtották a toszkán város központjában lévő Ditta Artigianale kávézót, mert nem tüntették fel a pult mögötti árlapon a koffeinmentes kávé árát.

A sértett férfi annyira bedühödött, hogy a rendőrséghez fordult, miután két eurót fizetett egy koffeinmentes kávéért, továbbá azt is kifogásolta, hogy a pult mögött lévő árlapon nem volt feltüntetve a kávé ára – derült ki a Guardian jelentéséből. Emiatt a hiba miatt került bajba a több díjat is bezsebelő, méltán híres hely, amelyet az árak feltüntetésének elmulasztása miatt közel négyszázezer forintra büntettek.

A Ditta Artigianale tulajdonosa, Francesco Sanapo a közösségi médiában azzal védekezett, hogy az árak a digitális étlapon szerepelnek, illetve megvédte baristáit, akik a mexikói ültetvényekről származó kávét nagy gonddal készítik el.

Olaszországban egy presszó átlagos ára nagyjából egy euró, bár a legtöbb helyen emeltek az év elején ellátási problémákra és a rossz termésre hivatkozva. Az árak további növekedése várható még idén.

Rovatok