Index Vakbarát Hírportál

Nem maradtak következmények nélkül a járvány alatt megrendezett Downing Street-i partik

2022. május 19., csütörtök 18:54

Befejeződött a rendőrségi vizsgálat a koronavírus-járvány elleni korlátozások idején tartott Downing Street-i partik ügyében. A hatóságok összesen 126 esetben szabtak ki pénzbírságot.

Összesen 126 esetben róttak ki pénzbírságot a hatóságok Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány elleni korlátozások idején tartott Downing Street-i partik ügyében, miután a rendőrségi vizsgálat befejeződött – számolt be az MTI.

A Scotland Yard nem fedte fel a megbírságoltak kilétét, de a brit kormány már korábban hivatalosan bejelentette, hogy az ügyben Boris Johnson miniszterelnök és felesége, Carrie Johnson, valamint Rishi Sunak pénzügyminiszter is pénzbüntetést kapott.

Boris Johnson a modern brit politikatörténetben az első olyan, hivatalban lévő brit miniszterelnök, akit törvénysértés miatt hatósági szankcióval sújtottak.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint voltak olyanok, akikre több bírságot is kiszabtak. A Downing Street azonban csütörtökön közölte: Johnson nem kapott rendőrségi értesítést arról, hogy további bírságokkal kell számolnia.

(Borítókép: Nagy-Britannia miniszterelnöke, Boris Johnson 2022. április 5-én a londoni Downing Street 10. szám alatt. Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP)

Rovatok