Index Vakbarát Hírportál

Drón kezdte el kivinni a leveleket, megbízható lett a brit posta

2022. május 21., szombat 17:49

Komoly gondot jelentett, hogy a mostoha időjárási viszonyok miatt több nagy-britanniai sziget térségébe sem érkeztek meg időben a csomagok és a levelek. Aztán jöttek a drónok.

A Royal Mail azt tervezi, hogy végül 500 drónnal fogja javítani Nagy-Britannia-szerte a szolgáltatásai színvonalát – írja a SkyNews.

A brit vállalat célja, hogy a következő három évben 200 új drónt helyezzen üzembe, és 50 új drónútvonalat hozzon létre.

Arról nem is beszélve, hogy a postai szolgáltató ezzel a lépésével jelentősen csökkenteni tudja a cég ökológiai lábnyomát. 

A drónos postai kiszállítástól elsősorban azt remélik, hogy jóval egyszerűbbé és gördülékenyebbé teszi az olyan elszigetelt térségekben élő közösségek kiszolgálását, mint a kiterjedt Hebridák szigetcsoport Skócia partjaitól nyugatra, a Scilly-szigetek, a Shetland-szigetek vagy az Orkney-szigetek.

Ezekre a viszonylag eldugott szigetekre eddig jellemzően komppal, repülővel és gépjárművel igyekeztek eljuttatni a küldeményeket, ám a szállításnak nemegyszer vált akadályává a mostoha időjárás.

A drónokat már 18 hónapja teszteli a Royal Mail, többek között a skóciai Mull-szigeten és a Cornwall melletti Scilly-szigeteken.

A drónok egyébként eddig jól teljesítettek a tesztüzemben: volt olyan nap, hogy összesen 100 kilogramm feletti súlyú küldeményt szállítottak ki, amelyet a szigeten landolva már a helyi postás a szokásos módon vitt el a címzetteknek.

Rovatok