Index Vakbarát Hírportál

Szappanoperában szerepel a brit trónörökös

2022. május 22., vasárnap 17:32

Szappanoperában játszik Károly walesi herceg az édesanyja, II. Erzsébet királynő kedvéért. A trónörökös a BBC közszolgálati televízió legnépszerűbb, EastEnders című sorozatában vállalt szerepet.

A következő hetekben szerte az Egyesült Királyságban nagyszabású rendezvényekkel ünneplik a 96 éves II. Erzsébet királynő trónra lépésének 70. évfordulóját. Ennek keretein belül jubileumi utcabált rendez az EastEnders brit szappanopera is az 1985 óta futó BBC-sorozat helyszínén, az Albert Square nevű kitalált londoni főtéren. 

Ezen a bulin jelenik meg mindenki teljes elképedésére Károly herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő.

Mick Carter, az egyik főszereplő már a korábbi epizódokban sejtelmes utalásokat tett a törzsvendégeknek arra, hogy a helyi utcabálra „egészen különleges vendégek” is hivatalosak. Ezt azonban senki nem vette komolyan. Azonban az emberek elsápadtan néztek, mikor a hercegi házaspár saját magát alakítva megjelent az Albert Square-en – közölte az MTI. 

A brit királyi család tagjai nem először vállalnak színészi feladatokat. A leghíresebb ilyen alakítást személyesen az uralkodó nyújtotta a 2012-es londoni olimpia megnyitóján. A rendezvény központi eleme volt az a négy és fél perces filmjelenet, amelyben az akkor 86 esztendős királynő a legendás 007-es ügynök, a Daniel Craig alakította James Bond társaságában helikopterrel indult a londoni Buckingham-palotából a kelet-londoni arénába.

Rovatok